KuirFest yeniden Berlin’de!

Duyuru Listesine Geri Dön


Pembe Hayat KuirFest ikinci kez Berlin’e gidiyor: Kuir Feminist İsyankarlar!

Pembe Hayat KuirFest, yedinci senesinde bi’bak ortaklığı ile senenin unutulmaz filmlerini Berlin’deki takipçileriyle buluşturmuştu. 6 haftalık yoğun bir programla ziyaret eden festival, yedinci seneki genel teması olan göç ve hareketlilik konularını kuir bir perspektiften ele almayı hedeflediği seçki ile her Perşembe seyircisi ile buluşmuştu. Açılışını Mr. Gay Syria ile yaptığı programında, Gacı Gibi gösteriminden Lubunya Kısa Seçkisi’ne pek çok film yer almıştı. Program içerisinde ayrıca Gazino Neukölln konseri bulunmuştu.
 
23 Mayıs’ta ikinci kez Berlin’i ziyaret edecek olan KuirFest, bu sene ise üç haftalık programı ile takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu senenin teması ise: Kuir Feminist İsyankarlar. Pembe Hayat KuirFest’ten Esra Özban ile Esma Akyel’in küratörlüğünü yaptığı film programı, kültürel ve coğrafi boyutlarının yanı sıra, sinemada cinsiyet ve cinselliğe dair kuir feminist bakış açılarına alan açmayı ve bunları keşfetmeyi amaçlıyor. Program; kuir feminist karşı-tarihlerle, zaman/mekân/cinsiyet bükücü anlatılarla kuir feminist oyunbozanlarla ve/veya gaz verenlerle çeşitli karşılaşma alanları sunuyor.

 

23 Mayıs’ta neler var?



Adını sahipsiz toprak anlamına gelen “terra nullius” deyiminden alan, alışılmadık biçimsel tarzı, anti-sömürgeci ve feminist içeriği ile dikkat çeken bir kuir sinema örneği olan Madi Nullius ile açılacak olan KuirFest Berlin, ardından düzenleyeceği açılış partisinde Gazino Neukölln ve Korospular’ın sahnesine ev sahipliği yapacak. Parti, DJ Şevval Kılıç, Samy Winehouse ve Elif KK’nın DJ performansıyla devam edecek.

 

Pembe Hayat Online!


Açılışın ardından 24 Mayıs’ta düzenlenecek “Pembe Hayat Online” isimli etkinlikte Ankara’daki video-aktivizmi, yasaklar ve alternatif direniş yöntemi olan Pembe Hayat Youtube kanalı konuk olacak. Pembe Hayat medya ekibinden Nalan ve Sude Derin’in konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte aynı zamanda “Vegan Kapsayıcı Travesti Kek” gösterimi düzenlenecek.


Programın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.