Boysan’ın Evi’nde bu ay: Madi Nullius!

Duyuru Listesine Geri Dön


Pembe Hayat KuirFest ortaklığı ile ayda bir gün festival filmlerini tekrar İstanbullu takipçileriyle buluşturan Boysan’ın Evi’nde bu ay Madi Nullius gösterimi olacak. Gösterim 25 Mayıs Cumartesi gerçekleşecek olup ücretsizdir.

5 Eylül 2015'te kaybettiğimiz LGBTİ+ aktivisti Boysan Yakar'ın atölyelere, film gösterimlerine, sergilere ve pek çok etkinliklere kapılarını açtığı evi etkinliklerine devam ediyor. 8. Pembe Hayat KuirFest’in İstanbul ayağının ardından her ay bir filmi programına ekleyen Boysan’ın Evi, bu ayki programını festivalin sekizinci senesinin unutulmaz filmlerinden olan Madi Nullius ile kapatacak.

 

Adını, sahipsiz toprak anlamına gelen “terra nullius” deyiminden alan ​Madi Nullius,​alışılmadık biçimsel tarzı, anti-sömürgeci ve feminist içeriği ile dikkat çeken bir kuir sinema örneği. Mekansal olarak “Çılgın Max 2: Yol Savaşçısı”nın tekinsiz çöl setinde geçen film, mash up tekniğini kullanarak, sömürgeci Avustralya tarihini, kendi sinema ve televizyon tarihini araçsallaştırarak madiliyor. Üç bölümden oluşan film, bağlam değiştiren, yapısökümcü montajı sayesinde, ifşa eden eleştirel imajlar yaratarak, Avustralya sinema tarihinden azınlıkları intikamcıya dönüştürüyor.

 

8. Pembe Hayat KuirFest’in Gökkuşağının Altında seçkisinde yer alan, 2002 yılından Sydney’de kurulan ve genellikle belgesel ile spekülatif kurgu türlerinin kesişiminde işler üreten iki kişilik sanat kolektifi Soda Jerk tarafından çekilen filmi izlemeyi unutmayın!

 

25 Mayıs’ta düzenlenecek olan gösterim ücretsiz olup herkesin katılımına açıktır.

 

Etkinliğin Facebook sayfasına ulaşmak için tıklayınız.