11. Pembe Hayat KuirFest, Amed’deydi!
Duyuru Listesine Geri Dön
11.Pembe Hayat Kuirfest, 13,14, 15 Mayıs tarihlerinde film gösterimleri ve etkinlikleriyle Amed’de izleyicileriyle buluştu.
Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen 11. Pembe Hayat Kuirfest, Aydın’dan sonra Amed’de de gösterim ve etkinlikleriyle izleyicileriyle bir araya geldi.
Keskesor LGBTİ+ Oluşumu ile birlikte iş birliği içerisinde organize edilen KuirFest Amed, "Barınma Hakkı", "Örgütlenme Deneyimleri", DAKAHDER-Dayanışmanın Kadın Hali Derneği ortaklığı ile "Seks İşçiliği ve Feminizm Kesişimselliği" ve "Veganlık & İklim Krizi" üzerine etkinlikler düzenlendi ve "Gacı Gibi" ile "Komşu" filmlerinin gösterimi yapıldı.
Barınma hakkı ve örgütlenme deneyimleri konuşuldu
14 - 15 Mayıs tarihlerinde iki gün boyunca devam eden etkinliklerde ilk gün, “Komşu” filmi gösterimi sonrası, Efruz Kaya ve Yıldız İdil Şen’in konuşmacı olarak yer aldığı barınma hakkı politikaları ve hak ihlalleri üzerine bir panel yapıldı. Panelde, Pembe Hayat Derneği’nden Efruz Kaya, 90’larda Ülker Sokak’ta olan şimdi de Bayram Sokak’ta tekrar eden seks işçisi trans kadın ve travestilerin yaşam ve çalışma alanlarına yönelik saldırı ve baskıları anlatıp Eryaman-Esat davasının mevcut durumunu aktardı.18 Haziran Derneği’nden Yıldız İdil Şen ise İzmir Alsancak’ta, seks işçisi trans kadınların yaşadıkları ve çalıştıkları bölgede süregelen ablukayı, soylulaştırma ve rant politikalarına karşı verilen mücadeleyi paylaştı.
İlk gösterim ve panelin ardından, örgütlenme deneyimleriyle pratiklerini aktermak ve tekrar kazanmak, dayanışmayı güçlendirmek ve geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen Örgütlenme Deneyimleri Oturumu yapıldı. Oturum, Pembe Hayat Örgütlenme ve Etkinlik sorumlusu Efruz Kaya ve Keskesor LGBTİ+ Oluşumu’ndan Loren Elva tarafından kolaylaştırıldı.
Bir arada hep beraber diyerek Kapitol partisi düzenlendi
DJ İpek İpekçioğlu ve Lîrîka Dâre’nin muhteşem setleriyle eşlik ettiği, Babykilla ve Lilith HB’nin performanslarıyla süslediği Kapitol, COVID-19 pandemisi ardından lubunyaları tekrardan müzik ve dans ışıkları altında bir araya getirdi.
2 film gösterimi ve 4 oturum yapıldı
İkinci gün (15 Mayıs) DAKAHDER-Dayanışmanın Kadın Hali Derneği’nde yapılan vegan kahvaltı ile başlarken, veganlık ve iklim krizinin kesişimselliğine dair sohbetler yapıldı. Çevresel adaletin iklim krizinin gündem olmasıyla hayatımıza giren bir konsept olmasıyla çevre sorunlarının her hak mücadelesi içinde kendisine yer edinmesi üzerine konuşulan sohbeti, Keskesor LGBTİ+ Oluşumu’ndan Burak kolaylaştırdı.
Veganlık ve iklim krizi üzerine yapılan sohbet sonrasında, Mersin’de yaşayan Deniz adlı seks işçisi bir trans kadının yaşadığı saldırılar ve baskılar eşliğinde, güçlü bir hak mücadelesini anlatan belgesel bir film “Gacı Gibi”nin gösterimi yapıldı. Gösterim akabinde, Pembe Hayat'tan Efruz Kaya'nın deneyim aktarımı da yaparak kolaylaştırdığı ‘Seks İşçiliği & Feminizm Kesişimselliği Oturumu’ yapıldı. Oturumda, Amed'de yaşayan seks işçisi transların deneyimini aktarmak üzere Larin Berze konuşmacı olarak yer aldı. Etkinlik kapsamında, deneyim aktarımı çerçevesinde seks işçiliği ve feminizm kesişimselliği ve transfeminizm üzerine konuşuldu.
2 film gösterimi ve 4 panel ile Amed’de izleyicileriyle buluşan 11. Pembe Hayat KuirFest, Aydın ve Amed’den sonra, Denizli ve İzmir’i de ziyaret ediyor olacak.