Sanatsal Üretim Fonu için Başvurular Başladı

Duyuru Listesine Geri Dön


CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, dördüncü açık çağrısını Sanatsal Üretim Fonu başvuruları için son tarih 18 Şubat 2022!

Türkiye’de kültür-sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlayan bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, dördüncü açık çağrısını Sanatsal Üretim Fonu için yapıyor. Görsel sanatlar alanında kariyerinin başındaki sanatçılara açık olan Sanatsal Üretim Fonu kapsamında, başvuru sahiplerine, proje fikirlerini gerçekleştirirken çalışmalarına destek olacak mentorlar eşlik edecek. Ankara, İstanbul ve İzmir'in ötesinde geniş bir coğrafyada sanatçıları odağına alan Sanatsal Üretim Fonu için başvurular 18 Şubat 2022, Cuma günü saat 18:00’e kadar devam ediyor. 


Adaylar, başvurularını başvuru portalı üzerinden yapabilir, koşullarla ilgili bilgilere başvuru rehberinden ulaşabilirler.


Sanatsal Üretim Fonu

Görsel sanatlar alanında kariyerinin başındaki sanatçılara açık olan Sanatsal Üretim Fonu, yararlanıcılarına, kültür-sanat alanından ve akademik çevreden yetkin isimlerin danışmanlığında geliştirecekleri eserler için destek veriyor. Böylece, Sanatsal Üretim Fonu’yla desteklenen sanatçılara deneyim paylaşımıyla birlikte, yeni eserler üretme olanağı sağlanması, ağ kurma ve sanat dünyasına erişim için alan açması hedefleniyor. Sadece Türkiye'de yerleşik sanatçıların başvurusuna açık olan Sanatsal Üretim Fonu tarafından desteklenecek toplam 15 sanatsal üretimin 10 tanesi, İstanbul, Ankara, İzmir dışındaki diğer şehirlerden yapılan başvurular arasından seçilecek.


25 - 45 yaş arasında olan, görsel sanatlar alanında çalışan sanatçıların ve beraber proje üretecek sanatçılardan oluşan grupların başvurularına açık olan Sanatsal Üretim Fonu her proje için maksimum 3.000 avroya kadar destek sağlıyor. Sanatsal Üretim Fonu 2022-2024 yılları arasında toplam üç açık çağrı ile 45 sanat projesini destekleyecek. Her açık çağrı döneminde Türkiye’de yerleşik 15 sanatçının ya da sanatçı grubunun projesini destekleyecek olan programa ortak başvuru yapılabiliyor. Başvuranların, görsel sanat alanında en az 2 yıllık faaliyet geçmişlerini paylaşmaları gerekiyor. Başvurular, görsel sanatlar alanı içinden resim, heykel, fotoğraf, yerleştirme, film, video, ses, sanatçı kitabı ve performans mecralarında bir projeyle veya bu mecralardan birkaçını içeren disiplinlerarası bir işe yönelik olarak gerçekleştirilebiliyor.